Monday, 21 October 2013

Kuih Bakar Mumbai..






Kuih Bakar Mumbai/Kemboja

hummm lama dah tak makan kuih mumbai niii selalunya bila time kenduri kat rumah mak adalah merasa kalu tak memang takde lahhhh 
kat pasar malam pun jarang jumpa kuih nii tapi kalu ada memang tak beli punnn giler ko satu bunga orang jual sampai RM5 itu punnn kalu sedap takpe lahhh nii rasa macam kuih bakar biasa jeaaa 
malam tadi wat sendiri siap letak rempah ratus lagiii wangiii ko satu rumahhh dari dapur sampai ruang tamuuu en.suami pun excited dengan haruman nyaaaa hahaha siap je masak terus sudu masuk muluttt tak dan nak tunggu sejukkk saja nak rasaaaanyaaa tapi pagi ni bila nak potong hummm cunnnnyaa kurang berminyak dan sedapsedapsedap!!!
 Insyaallah boleh wat jual niiii hahahaha
jom kongsi resepinya, tapi cara nak buatnya ikut cerdik akal korang la ya, sebab kak fiza pun main campak-campak je janji teradun semuanya.. Good Luck!

400ml air pandan
250ml santan pekat
3 biji telor
1/2 camca teh garam
200gm gula
210gm tepung gandum
2 biji bunga lawang
3 batang bunga cengkih
1/2 camca teh jintan manis
2 sudu besar minyak masak
bijan goreng secukupnya